Fast Info

Η φωτογραφία μου
Ο πυρήνας του Ε.ΠΑ.Μ Καστοριάς έχει αναλάβει προεκλογική δράση. Κατεβαίνει με δυο υποψηφίους (Την Σανοπούλου Σοφία και τον Ιωαννίδη Νίκο).Τα πρόσωπα επιλέχθηκαν με βάση τον χρόνο που μπορούν να διαθέσουν και όχι με βάση την πολιτική εμπειρία τους ή την κοινωνική επιρροή τους.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Συνέντευξη του Δ.Καζάκη στον Αντέννες radio

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012
Ο Δημήτρης Καζάκης έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στον κύριο Νατσούλη στον "Αντέννες 93.6". Ρωτήθηκε για το πόσο σημαντικό είναι να πει κανείς ένα ΟΧΙ σήμερα και απάντησε πώς είναι ένα ένα ΟΧΙ στους τοκογλύφους. Ένα ΟΧΙ που πρέπει να πει ο λαός για να ελευθερωθεί απο την σύγχρονη κατοχή. Αυτό όμως προϋποθέτει ο πολίτης να γνωρίζει σε ποιά κατάσταση βρίσκεται. Πρέπει να ορίσει τον "εχθρό". Σύμφωνα με τον κ.Καζάκη το 50% του Ελληνικού λαού δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τον ιδιότυπο αυτό τύπο κατοχής,ενώ το άλλο 50% δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα.
Έκανε κάποιες προβλέψεις για τα μέτρα που έρχονται με δεδομένο το μνημόνιο συνεργασίας. Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις του έρχονται 27 νέα φοροεισπρακτικά μέτρα προκειμένου να εκταμιευθούν απο τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης 148 Εκατ. Ευρώ τον Ιούλιο του 2012 τα οποία όμως θα χρησιμοποιηθούν για την αποπλήρωση του δανείου μας. Ενώ θεωρεί πολύ πιθανή την εφαρμογή της ιδέας για ένα διπλό νόμισμα Ευρώ. Ένα ισχυρό του ευρωπαϊκού βορά και ένα "υποτιμήσιμο" του Ευρωπαϊκού νότου!!

Στην ερώτηση γιατί δεν γίνεται κάποια προσπάθεια συνένωσης των αντι-μνημονιακών δυνάμεων,ο κ.Καζάκης απάντησε πως έγινε μια τέτοια ανοιχτή πρόταση,με όρο όμως να κρατήσει ο καθένας την πολιτική του αυτονομία.Επειδή όμως επικρατεί η λογική "ο καθένας έχει το μαγαζάκι του" δεν προέκυψε κάποια συνεργασία. Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο του ΟΧΙ τόνισε πως δεν συγχωνεύεται το Ε.ΠΑ.Μ. στο κόμμα του κ. Παπαθεμελή αλλά ούτε και η Δημοκρατική Αναγέννηση προσχωρεί στο Ε.ΠΑ.Μ.
Ο κάθε σχηματισμός κρατά την αυτοτέλειά του σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο και έχουν κοινοποιηθεί τα κοινά προτάγματα συνεργασίας μεταξύ τους.

Σε αυτούς που ρωτούν αν υπάρχει εναλλακτικός πειστικός δρόμος για μια ανάπτυξη εκτός Ευρώ,ο κ.Καζάκης πρότεινε να διαβάσουν τα 25 μέτρα των πρώτων 100 ημερών του Ε.ΠΑ.Μ. που θα πρέπει να ληφθούν για μια ταχύτατη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Στο ποια λάθη έγιναν και τι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε ώστε να μη φτάσουμε εδώ, η απάντηση ήταν απλή: Την "Τρόικα"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου